Toe ek dus vir myself moet begin kosmaak, moes ek vinnig leer van speserye en hoe sterk wat is. So stap ek eendag in Checkers rond en sien die pakkie groen rissies (regte rissies soos in chillies) en ek koop dit en besluit om 'n kerrie aanmekaar te slaan. In my onkunde vat ek so halwe hand vol rissies en kap dit in stukke en gooi dit, pitte en al in 'n potjie kerrie vir een persoon. Glo my vry, dit was warm, soos in moers warm, toe ek die vurk na my mond toe bring om die eerste hap te vat, toe begin my mond kwyl voor die vurk by my mond is, en dis die reine waarheid. My mond was aan die brand, maar daai tyd was ek hoopeloos te arm om 'n pot kos weg te gooi, ek het dit geёet en saam daarmee het ek alles wat ek in die huis gehad het op gedrink, heel eerste die melk natuurlik.
Die kerrie het 'n tweede keer weer gebrand, sodat ek gewens het ek het toilet papier in die yskas gesit, as jy nou weet wat ek bedoel.
Vir die prys van 'n pakkie rissies en bekbrand het ek dus my eerste kookles gehad, een van 'n hele paar wat ek oor daai volgende paar maande sou hê, so sonder enige leermeesters, behalwe my eie kopstamp.
Lekker eet
Potjie
No comments:
Post a Comment