Monday, May 25, 2009

Mossels met fennel kaas sous



Soms, kom die insperasie so skielik op jou af, dat jy iets ongeloofliks skep nog voor jy dit besef. So tyd terug sit ek met heelwat fennel in die huis, en ek maak toe die aand mossels gaar, en ek besluit, as fennel vir vis werk, dan moet dit met mossels ook werk, en maak ek 'n sous.


Neem 'n lekker hand vol fennel. En kap dit fyn op, begin om 'n witsous te maak, maar dunner as wat jy gewoonlik 'n witsous sal maak, en gooi die fennel by, ook sout, suurlemoensap en peper, en dan die kaas, propbeer 'n nie te sterk bloukaas nie, jy wil nie die fennel heeltemal oordonder nie. Kook alles stadig tot kaas gesmelt is.


Stoom jou mossels gaar in die bamboes stomer, pak 'n klomp mossels op 'n bord, en gooi die sous bo-oor, bedien saam met lekker crispy broodjie en eet jou vingers af.


Lekker eet


Potjie

No comments:

Post a Comment