Thursday, May 21, 2009

Italiaanse Vis



As jy een dag voel, jy moet nou 'n slag weer vis eet, maar dit is jou gewete en nie jou lus wat praat nie, probeer dan gerus die volgende.


Stoom jou vis gaar, en asseblief moet nou nie die vis gaan oorgaar maak nie, vis moet net gaar wees, anders kan dit 'n vreeslike droё affêre wees, gebruik 'n wit vis vir die resep, iets soos stokvis, ek gebruik gewoonlik angel.


Nou die lekkerte, die italiaanse sous. Of jy moet nou cherie tamaties afskil of jy kan woolies se geblikte cherie tamaties gebruik, ek ken nie baie mense wat lus is om die klein tamaties af te skil nie, so kom ons gebruik maar die blik, jy kan seker wegkom om nie die tamaties af te skil nie, maar dan gaan jy met 'n klomp tamatie skilletjie in jou kos sit. Gooi blik tamaties in oondbak, voeg by 12 gekapte groen olywe, 6 gekapte swart olywe, 3 huisies gekapte knoffel, 'n handvol gekapte roket blare, 'n teelepel kappertjie saad en 'n bietjie olie, en dan sout en peper na smaak, sprinkel een eetlepel broodkrummels oor alles, bak in oond vir so 45 minute. As jy vars tamaties gaan gebruik moet jy 'n halwe koppie olyfolie gebruik, as jy die blik gebruik net so vinnige skud of twee.


Skep die sous oor die vis, en bedien met lekker vars brood.


Lekker eet


Potjie.

No comments:

Post a Comment