Broodbak is seker van die eenvoudigste goed wat daar is, meel,water,sout en suurdeeg en dis dit, daar het jy 'n brood. Tog bak min mense nog brood, met die koms van broodmakers het mense weer begin broodbak, maar soos met die meeste gadgets gebruik mense dit gewoonlik net vir 'n maand of twee.
Die Desember vakansie het ek weer 'n paar brode gebak, niks fensie nie, net goeie outydse witbrood, 'n bierbroodjie hier en daar, selfs 'n bruin broodjie vir die gesondes onder ons.
My gunsteling bly gewone witbrood, en dis so eenvoudig soos dit. Een kg witbrood meel, twee pakkies kits suurdeeg, 5ml sout en 500ml lou warm water. Meng alles, en knie die deeg om die beurt met jou kneukels en die palm van jou hande, knie tot die deeg nie meer aan jou hande vas sit nie, maak toe en laat rys in 'n warm plek tot 2 tot 3 maal die grote van die oorspronklike stuk deeg. Knie die deeg af, sit in broodpanne of swart potjie en laat weer rys, bak vir +/- 1 uur teen 180 grade celcius. Dis dit niks meer is nodig vir 'n heerlike tuisgebakte broodjie nie.
Nou kom jou groot probleem, wat om op die brood te sit, as jy dalk daar by Lutzville se kelder verby ry, gaan kry vir jou 'n paar potjies van hulle druiwe konfyt, allerande soorte het hulle, pinotage en cabernet ens, strate beter as hulle wyn as jy my vra, dan kan jy natuurlik 'n stukkie verouderde chedder bo op plaas, konings kos my ou maat.
Lekker eet
Potjie
No comments:
Post a Comment