Wednesday, March 17, 2010

Chinese hoender roerbraai

Die hoender is nie regtig van China af nie, dit was sommer 'n Suid Afrikaanse hoendertjie, maar die geurmiddels wat ek gebruik is wat tradisioneel in Chinese of Oosterse kook kuns gebruik work, dis hoekom ek dit Chinese hoender en nie Kaapse hoender noem nie.

Neem 'n paar hoenderborsies sonder vel en sny op in hapgroote blokkies, marineer vir so uur in 'n mensel van ligte soya sous, donker (die gewone) soya sous en oester sous. Maak olie lekker warm in 'n wok oor 'n gas vlam (jou elektriese stoof gaan nie lekker werk nie, hy's nie warm genoeg nie) gooi fyngekapte knoffel en gemmer in die pan, dan die hoender en roerbraai, voeg so bietjie droe sherry by, wanneer amper gaar verwyder die hoender.



In dieselfde wok roerbraai wortels, murgpampoentjies en sampioene (begin met die wortels, hulle vat langer), geur die groente met dieselfde geurmiddels as wat jy die hoender mee gemarineer het, wanneer die spulletjie te droog word, voeg 'n bietjie sherry by, wanneer die groente amper gaar is, voeg rys noedels en die amper gaar hoender by, roerbraai tot alles gaar is, sit fyngekapte koljander blare by 30 sekondes voor die einde.

Lekker eet
Potjie

No comments:

Post a Comment