Thursday, August 20, 2009

Vis Aftreksel

Die van julle wat gereeld hier lees sal onthou dat ek vreeslik gesukkel het om visaftreksel blokkies in die hande te kry, maar daar is natuurlik 'n ander en beter opsie - kook jou eie.

Nou dat ek probeer gesonder eet koop ek ook meer vis, en ek hou daarvan om heel vars vis te koop, wat weer beteken dat as jy nie die hele vis gaan braai nie, maar fillets gaan sny om te bak, dan gaan jy met 'n kop en grate sit, of as die winkel dit vir jou doen, en jy vra nie daarvoor nie, dan gaan hulle dit hou. Moenie die grate en kop weggooi nie, nee dis groot sonde, gooi hulle in 'n pot, sny 'n ui by, rasper twee of drie wortels by, sout en peper en dalk bietjie knoffel, gooi water in die pot om alles te bedek, en kook tot die kop en grate skoon gekook is, gooi deur streiner, en jy het die heel beste visaftreksel om 'n vissop mee te maak, en vries dit gerus.


Een bietjie raad, moenie daai vis potte tot more oggend laat staan nie, was hulle vannaand, anders ruik jou kombuis soos 'n vis hawe more oggend.
Om mee af te sluit, 'n comic.




Lekker eet

Potjie

No comments:

Post a Comment