Van Constansia to Mitchelsplein, van Houtbaai tot Kraaifontein en orals tussen in is daar een ding wat een of ander tyd op ons almal se tafel beland, ongeag van taal, geloof of ras, as jy in die Kaap woon gaan jy jou een of ander tyd in 'n snoek vasloop.
Die Maleiers het vir ons smoorsnoek gegee, op die Kaapse vlakte is gebakte snoek gewilder as die hake en chips elders, en dan is daar die snoek braai, om te konfyt of nie te konfyt nie is die groot vraag, as jy my vra gaan snoek en appelkoos konfyt saam soos Piet en Griet, soos Kerrie en rys, soos biltong saam met rugby, julle kry die idée…Dan is daar natuurlik nog gerookte snoek, eet hom net so, of bak viskoekies, of nog beter wat van 'n gerookte snoek pate. Moenie sout snoek vergeet nie, of snoek biltong, maar sorg dat jy iets te drinke het as jy daaraan gaan peusel, daai sout maak dors.
As jy die vrye mark stelsel in al sy glorie wil sien werk, hou die snoek bote en bakkies dop, baie snoek = goedkoop snoek, min snoek = duur snoek, as die snoek begin skaars word kan jy maar baklei soos jy wil, maar betaal gaan jy betaal, hulle weet daai paar snoeke sal verkoop, maar as die snoek bakkies sulke rye langs die pad staan kan jy maar begin onderhandel oor die prys, en kyk na die kiewe, as dit soos ou bloed lyk is dit hoekal gister se snoek, druk jou vinger in die vleis van die snoek as hy klaar gevlek is, as jou vingermerk soos 'n groot gat daar bly sit, sê hulle maar wat hulle kan doen met daai snoek, hy's pap my ou maat, hoe hy pap gekom het weet ek nie, en niemand is blykbaar seker hieroor nie, maar sleg so pap snoek, dit kan ek jou vertel.
Vir 'n paar idees met gerookte snoek sien my Engelse blog, en onthou om te stem vir die blog as die beste "indigenous language blog"
Lekker eet
Potjie
No comments:
Post a Comment