Monday, September 20, 2010

Gebraaide Baba Hoenders (Poussin)

Vandag is ons terug by kos, terwyl ek nog een of twee lesers oor het sal ek maar die politiek en ander diep dinge uitlos, en my by kos en wyn bepaal, so gooi vir jouself 'n wyntjie, steek die vuur op en laat ons begin met daai baba hoendertjies, een per person.

Sny die hoendertjies op die borsbeen (dis die kant tenoorgesteld van waar die stuitjie is) in die middel deur, en maak hom lyk soos die hoenders wat hulle in die winkel spatchcock noem.


Vir die klein hoendertjies gebruik ek geen marinade nie, net sout en peper en 'n bietjie suurlemoen sap, en braai maar hoog bo die kole, en logika behoort jou te vertel dat die outjie net die helfte of minder van 'n groot hoender is, so hy gaan helfte of minder tyd vat om gaar te word.

Aangesien die outjies maar min tyd gehad het om mielies te eet, maak ons sommer mielies gaar om saam met hulle te geniet, en aangesien geen braai 'n braai is sonder 'n braaibroodjie nie, braai ons 'n broodjie. En nee, ons gaan nie vanaand stry oor die beste braai broodjie nie, vanaand laat ons die stryery vir die politici en ander goor mense, kom ons maak liewer nog 'n bottel wyn oop en praat oor rugby, wel miskien dan liewer oor braai broodjies, kans vir baklei is minder.

Lekker eet

Potjie

No comments:

Post a Comment