Wednesday, September 8, 2010

Die geheim van ‘n goeie roerbraai.

Vir die wat nie weet nie, roerbraai is wat ons stir-fry noem in die soetste taal, en die geheim van 'n goeie roerbraai het ek een Saterdag oggend by 'n Thaiwanese chef geleer, die geheim is gas. Ja gas, jy gaan nooit die hitte uit jou elektriese stoof kry wat jy nodig het om 'n roerbraai gereg te kry soos hulle dit in die Chinese restaurant maak nie, en dan moet jy ook sommer die gas, gas gee, hitte is wat jy soek, en neem daai roer ernstig op, daar moet beweging wees.










Wanneer jy jou vleis gemarineer het, maak seker dat jy die vleis droog kry voor jy dit in die wok sit, anders gaan jy te veel vog hê, en dan gaan die affere begin kook in plaas van braai.

Laaste maar nie die minste nie, kyk maar daar op BBC food of in die Chinese restaurant, die wok het nie 'n plat bodem nie, dis rond onder, (dit behoort jou klaar te sê, dit hoort nie op 'n elektriese stoof nie.) en dis belangrik, want die vorm sorg dat jy kan roer sonder dat alles terug val na die middel van die wok toe, en vergeet maar van die elektriese wok, daai goed wat aan en afsit soos hulle wil ala 'n braaipan is nie wat jy wat jy wil he as jy 'n ordentlike roerbraai gereg wil hê nie.


So steek aan daai gas brander, haal uit die soya sous en vis olie, skil uie en sny groenrissies in repe, en roer.


Lekker eet

Potjie

No comments:

Post a Comment