Thursday, May 20, 2010

Groentesop met hoender aftreksel

So gereeld gooi ons eenvoudig die karkas van 'n oondgebraaide hoeder weg, maar hoekom nie hoender aftreksel kook nie, Maandag aand het ek twee hoenders in die oond gebraai en Dinsdag aand het ek die karkasse en al die beentjie wat oorgebly het saam met uie, knoffel roosmaryn en wortel saam met water gekook tot 'n lekker aftreksel. Gooi deur 'n sif en hou tot nodig.
Vanaand het ek die yskas gestroop van alle bietjies groente; wortels, aartappels, kool,uie en sommer die bietjie pasta wat oorgebly het, sout en peper en natuurlik Worcestershire souse en 'n opgehoopte teelepel tarragon. Voeg alles by die hoender aftreksel en kook tot sag, en die geure goed gemeng het.

Bedien met croutons

Lekker eet
Potjie

No comments:

Post a Comment