Carpaccio is een van daai geregte wat ons gewoonlik in 'n restaurant bestel maar nooit self maak nie, en hoekom nie, dis eintlik tog net rou vleis, die groot probleem is die dun sny, maar nou die aand hou ek die ten volle geklede naked shef dop, en hy maak toe min of meer so.
Soos met enige vleis, eintlik enige kos, koop die beste kwaliteit wat jy kan kry, vir die bees carpaccio 'n stukkie fillet, met 300g kan jy 'n voorgereg vir 4 mense maak.
Maal growwe swart peper op 'n blad, en dan sout, rol die fillet in die sout en peper mengsel tot dit die hele fillet bedek het.
Maak 'n pan (hierdie teflon pannetjies werk goed) lekker warm, spuit met spray-and-cook en braai die fillet tot lekker bruin in al die kante, haal uit die pan, laat rus vir so 5 minute. Bedek die fillet met "clingwrap" en sit in die frieskas vir so uur om die vleis lekker ferm te kry. Sny die fillet met 'n skerp mes so dun as moontlik, maar dis nie nodig om 'n elektriese snyer te gebruik nie, dit is mons nou eintlik net 'n medium tot rou steak. Pak in 'n bord en sprinkel 'n goeie kwaliteit olyf olie en balsamiese asyn bo oor, maal bietjie swart peper en sout bo oor, bedien met roket blare.
Lekker eet
Potjie.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment