Volgens die boek is dit genoeg vir 4 mense, of die Thaiwanese eet baie minder as ek, of hulle het 'n klomp bygeregte gemaak, die laaste moontlikheid is dat hulle hoenders baie groter as ons s'n is.
Bestandele:
4 ontbeende hoender borsies sonder vel
Vir die marinade:
2 huisies knoffel fyn gekap
2.5 cm vars gemmer fyn gerasper
10ml vis sous
30ml ligte soya sous (light soy sauce)
15ml heuning
Vir die peanut sous:
6 eetlepels "crunchy" peanut butter
1 rooi chillie ontpit en fyn gekap
Sap van een lemmetjie
4 eetlepels coconut melk (ek gebruik omtrent dubbel dit, ander vind ek die sous te dik, en te suur)
Sout
Eerstens maak die peanut sous deur al die bestandele saam te voeg in 'n voedsel verwerker, proe en voeg sout na smaak by, maak toe met "clingwrap" tot benodig.
Sny elke hoender borsie in die lengte af in 4 gelyke dele, meng al die bestandele van die marinade en meng met die hoender, maak seker dat al die hoender goed bedek is, marineer vir ten minste 30 minute.
Ryg die hoender op sosatie stokkies, een per stokkie, braai op medium hitte tot net gaar, en bedien met die peanut sous.
Lekker eet
Potjie
No comments:
Post a Comment