Toe ek mooi oor die storie dink besef ek toe hoe vinnig goed verander het, as ek met iemand 10 ouer as ek praat, het ons baie dieselfde ondervindings van die lewe, perlemoene waarvan die skulpe amper groot genoeg is om jou gesig in te was het ons uit geduik by Hangklip, groot rooi krewe by Tietiesbaai, en alikreukels op laagwater uitgehaal by Pearly Beach, alles sonder veel moeite, maar deesdae is perlemoen uithaal onwettig, krewe lyk na groterige krewels en alikreukels kry jy miskien op springety, anders moet jy maar vir dit ook duik.
Desembers by Swartvlei het ons strepies en steentjies en kolstertjies in die vlei gevang en dit net daar langs die water gebraai, vandag is daar kleur kaarte vir wat se vis jy veronderstel is om te eet en wat nie, ons nasionale vis die galjoen is taboe, op die rooi lys daai beste van die beste vis vir braai oor die kole, net sout en peper en miskien so blerts suurlemoen om die ergste vet te breek.
Hoe verduidelik jy vir iemand die smaak van 'n vis wat nou net gevang is, of die smaak van suurings by waterblommetjie bredie, my skryf talent laat dit nie toe nie, as ek jou dit nie kan laat proe nie, gaan jy nooit weet hoe dit smaak nie, en my liewe vriend, as jy dit nooit proe nie, het jy nog nooit die Kaap geproe nie.
Lekker eet
Potjie
Ai hoe vat jy my nou 'n paar jaar terug na my ouma se tuin in die OosKaap waar ons surings kon pluk en eet (sy't teenaan 'n berg gebly).
ReplyDelete