Monday, August 31, 2009

Hoe nou?

Vir die van julle wat op sosiale netwerke rondspeel, sou al gesien het dat daar gewoonlik erens op die bladsy wat jy is 'n verwysing is nou soortgelyke groepe of netwerke. Nou die dag is ek op 'n fietsry forum toe my oog die "Similar Pages" opskrif sien, en toe is ek stom verbaas.

Die eerste een kan dalk nog op 'n manier sin maak "I like cooking", nou fietsryers soos ander mense moet eet, of dit noodwendig moet beteken hulle moet van kosmaak hou is 'n ander vraag, ek ken manlike fietsryers wat skaars kan braai, so hulle val defnitief nie in die "I love cooking" katogorie nie, maar in die lig van die ander twee "similar pages" maak die een die meeste sin.

Die volgende verwysing was na 'n groep "I think about having an afair", nou kyk toe ek hard geoefen het vir die Argus was die laaste ding in my gedagtes om nog 'n vrou in my lewe in te bring, tussen werk, oefen en my eie vrou was my hande oorvol, en ek het rus nodig gehad, sien rus is 'n belangrike deel van oefen (my gunsteling gedeelte) en 'n afair sou defnitief nie gehelp het nie, net onrustigheid veroorsaak het, so hoe die twee enige ooreenkomste het verstaan ek nie, of miskien het mens net te veel tyd om te dink terwyl jy fietsry, ek sal aanbeveel dat as jy aan sulke goed begin dink terwyl jy ry, ry vinneger!

Die derde een was "I live in a loveless marriage" nou miskien ry sommige mense fiets om weg te kom van hulle mans of vrouens af, ek weet nie, maar dis omtrent die enigste rede wat ek kan dink aan hoekom dit enige iets met fietsry te doen het, of nee wag, na 4 ure in die saal kan daar 'n redelike dooie gevoel tussen jou bene wees, maar dis darm gewoonlik na so 5 minute uit die saal weer ok. Of miskien is die "loveless marriage" as gevolg van die hoeveelheid tyd wat jy op jou fiets spandeer, en nie saam met jou vrou of man nie, persoonlik dink ek nie dis die geval nie, ek vind dat hoe meer ek onder my vrou se voete uit is, hoe beter kom ons oor die weg.

Laat asseblief weet of ek iets voor die hand liggend gemis het, en daarom verstaan ek nie die korrelasie tussen fiets ry en die 3 goed nie.

Lekker eet
Potjie

Wednesday, August 26, 2009

Moenie jou lewe omwens nie my kind

Moenie jou lewe omwens nie my kind - so het my ma ons baie vermaan as ons die tyd tot Desember vakansies omgewens het, maar ek is alweer besig om my lewe om te wens, en weereens is dit om by Desember uit te kom.

Die rede vir die haastigheid om by Desember uit te kom is 'n ontbeende koedoerib wat my sus Lynn vir my daar uit Grootfontein Namibia gestuur het, en ek wil dit graag deel met my vriend Karl daar uit Joburg, en dit gaan eers Desember wees. Ek spaar ook 'n spesiale botteltjie wyn vir daai koedoe rib, maar dit word daagliks moeliker om hom nie te drink nie.

Eers moet daai rib so effens gerook word, dan word hy gepak met piesang en toegerol en stadig sommer vir 'n nag lank in die oond gebak, maar stadig, hier by 80 rond, en die volgende dag dan kan die feestelikheid begin, as Desember nou net wil kom.

Lekker eet
Potjie

Tuesday, August 25, 2009

Vark(sige) ontbyt

Sondag oggend het my vleis lus die oorhand oor my gekry en alle gedagtes aan kolestrol en oortollige vetrole is na die buitenste duisternis verban en die volgende ontbyt het die lig gesien.

Begin met 'n sny roosterbrood, sit kaas bo op, bo op die kaas kom 'n gerookte varktjop, bo op die varktjop kom bacon, bo op die bacon 'n mooi ronde gebakte eier en op die kant snye tamatie en avo met bietjie olyf olie en balsamic asyn en natuurlik sout en peper, as jy moet kan jy nog altyd 'n varkworsie êrens bysit.

Hierdie is nou nie 'n ontbyt wat ek jou sal aanraai om elke oggend te eet nie, maar as die hoender en vis te veel word, hou die ontbyt die vleis lus vir 'n dag of twee weg, ek wonder net of ek nie volgende Sondag 'n stukkie boerewors êrens moet inwerk nie.


Lekker eet


Potjie.

Monday, August 24, 2009

Gelukkige verjaarsdag sussie

Die posting hieronder se datum is Vrydag se datum, maar is eintlik vandag geplaas (Vrydag geskryf) maar ek wil darm vir my sus daar in Kanada gelukkige verjaarsdag toewens, maar nie so tussen die "porn" nie, HAPPY HAPPY SUS!

Lekker eet
Potjie

Friday, August 21, 2009

Kos Pornografie


Na my Seks in die Kombuis posting het iets anders onder my aandag gekom, en dit is dat daar 'n term soos "Food Porn" bestaan, en wikipedia beskryf dit soos volg: "Food porn is a sarcastic term variously applied to a spectacular visual presentation of cooking or eating in invertisements, infomercials, cooking shows or other visual media, foods boasting a high fat and calorie content, exotic dishes that arouse a desire to eat or the glorification of food as a substitute for sex.", lees die hele artikel by http://en.wikipedia.org/wiki/Food_porn.


Die ander ooreenkoms tussen "Food Porn" en gewone pornografie is blykbaar dat altwee die regte daad vervang, nou moet ek se dat nie een van die twee vir my werk nie, nie dat ek 'n probleem met prentjies van kaal vrouens of pere het nie, maar kyk is kyk en doen is doen, ek het nou 'n halfuur na 'n prentjie van 'n steak gestaar, en ek is nou meer honger as toe ek begin het, dit het wel gehelp om die ander prentjie wat ek voor dit na gekyk het uit my kop te kry.


Persoonlik dink ek dis maar 'n goor vergelyking, as ek "Food Porn" moes beskryf, dan sou ek liewer die video hier onder ingedagte gehad het.





Eat Fruit Sexy Commercial - The most amazing home videos are here


Lekker eet


Potjie



Vrugte moeilikheid

Ek het in die laaste week 'n oormaat van vars vrugte ingeneem, en in my drome is die vrugte besig om 'n lewe van hulle eie te ontwikkel, en sonder om te veel daaroor uit te wei, 'n grafiese voorstelling van my laaste droom.

Lekker eet
Potjie

Thursday, August 20, 2009

Vis Aftreksel

Die van julle wat gereeld hier lees sal onthou dat ek vreeslik gesukkel het om visaftreksel blokkies in die hande te kry, maar daar is natuurlik 'n ander en beter opsie - kook jou eie.

Nou dat ek probeer gesonder eet koop ek ook meer vis, en ek hou daarvan om heel vars vis te koop, wat weer beteken dat as jy nie die hele vis gaan braai nie, maar fillets gaan sny om te bak, dan gaan jy met 'n kop en grate sit, of as die winkel dit vir jou doen, en jy vra nie daarvoor nie, dan gaan hulle dit hou. Moenie die grate en kop weggooi nie, nee dis groot sonde, gooi hulle in 'n pot, sny 'n ui by, rasper twee of drie wortels by, sout en peper en dalk bietjie knoffel, gooi water in die pot om alles te bedek, en kook tot die kop en grate skoon gekook is, gooi deur streiner, en jy het die heel beste visaftreksel om 'n vissop mee te maak, en vries dit gerus.


Een bietjie raad, moenie daai vis potte tot more oggend laat staan nie, was hulle vannaand, anders ruik jou kombuis soos 'n vis hawe more oggend.
Om mee af te sluit, 'n comic.




Lekker eet

Potjie

Wednesday, August 19, 2009

Seks in die kombuis

Seks verkoop, hoeveel keer het jy al mense dit hoor sê?. Van die wulpse blondine wat oor die rooi neus van 'n sportmoter gedrappeer is, tot die wiele van die manlikste 4 X 4. Die kos industrie was nog altyd in 'n groot mate gespaar hiervan, Steers het op 'n tyd bietjie van 'n sugestiewe advertensie veldtog gehad en "I had it all this morning" kan op meer as een manier vertolk word, maar dis omtrent dit wat ek kan onthou.

Die sport wêreld is besaai van naakte atlete op die voorblaaie van Playboy, Sports Illistrated het elke maand 'n Beauty of Sport blad met 'n atleet in 'n bikini of iets soortgelyk, maar ek het nog nooit in die Taste of in die Sarie Kos of Food and Home ens. 'n half naakte Angelika gesien nie, met 'n shef wat bekend staan as The Naked Shef sal jy meer kere op Jamie Oliver aflom as op Carmen Electra as jy begin soek na "naked in the kitchen" op die internet, maar dinge is stadig besig om te verander, 'n internasionale FHM het 'n shoot met een of ander bekende Thai chef (Farah Quinn) gehad (sien foto's onder) en in Amerika (waar anders) is daar 'n paar suggestiewe advertensies soos die een van Heinz hier onder as, en dan natuurlik begin die shef uittrustings ook om 'n bietjie sexier te raak, onthou net om nie bacon te braai as jy kaal is nie.
Ek vra onverskoning vir die vroulike lesers dat hier niks vir hulle is nie, maar ek kon niks vir julle vind nie, maar as julle kook soos die meisie hier onder sal ons vir altyd julle slawe wees, belowe, en kyk heel onder vir 'n comic om julle beter te laat voel.






























Die Thai Shef Farah Quinn






























































































Lekker eet

Potjie

Tuesday, August 18, 2009

Hoender Pasta

Vanoggend verneuk ek so bietjie, maar ek het so lank laas 'n resep hier geplaas dat ek dink dit is tyd dat ek dit doen, en toe kry ek hierdie resep in my e-pos, maar ek is hoopeloos te lui vanoggend om dit te vertaal, so ek gaan dit net so 'n Engels plaas, sorry boere.

Net vir die rekord, ek het gisteraand vir die eerste keer in jare op my fiets geklim, my bene is bietjie lam vanoggend, maar aangesien ek nou weer fiets gery het moet ons "carbo load" so hier is die Louisiana hoender pasta resep

Chicken:
4 tablespoons vegetable oil
6 skinless boneless chicken breast halves
3/4 cup bread crumbs
1/4 cup grated Parmesan cheese
1 cup milk
2 tablespoons flour

Cajun Sauce:
1 tablespoon butter
1 small yellow bell pepper, chopped
1 small red bell pepper, chopped
3/4 small red onion, chopped
3 whole garlic cloves, minced
1 teaspoon crushed red pepper
1 1/4 pints whipping cream
1 cup low-salt chicken broth
4 tablespoons fresh basil, thinly sliced
1 cup grated Parmesan cheese
1 package bow-tie pasta
1 cup mushrooms, sliced
salt and pepper

Melt butter in heavy large skillet over medium-high heat. Add yellow and red bell peppers, mushrooms, and onion to same skillet and saute until crisp-tender, about 4 minutes.

Add minced garlic and crushed red pepper to skillet and saute 2 or
3 minutes.

Add whipping cream and chicken stock. Simmer until sauce re-heats and thickens slightly, about 5 minutes.

Add basil and 1 cup grated Parmesan cheese to sauce, stirring to incorporate. Season sauce to taste with salt and pepper. Reduce heat to low, simmer. Sauce will reduce and thicken.

Cook chicken:
Wash and drain chicken breasts. Pound until very thin, as thin or thinner then 1/4-inch thick (the thinner the chicken breasts the better).

Mix breadcrumbs, flour, and Parmesan cheese together. Place milk in dish for dipping.

Dip chicken in breadcrumb mixture and then in milk and then back in breadcrumbs.

Place in fry pan that the oil has been heated and fry at medium high temperature until golden, crisp, and cooked through. Add more oil as needed. Remove and drain chicken. Keep warm.

Meanwhile, cook bow-tie pasta in large pot of boiling salted water until tender but still firm to bite. Drain and return to pot. Add sauce and toss to coat.

Place pasta with sauce on plate, and top with chicken breast.
Serve, passing additional Parmesan separately.

Serves 6

Lekker eet
Potjie

Monday, August 17, 2009

Om te Verander

Om verandering te maak in jou lewensstyl is seker een van die moeilikste goed wat daar is om te doen. Van laas week af probeer ek gesonder eet, minder rooi vleis vir een ding. Ek het een keer hoender gaar gemaak laas week!

Die probleem is dat ons kos koop vir 'n maand of 'n week vooruit, min van ons wat werk gaan koop elke dag dit wat ons wil gaar maak die spesifieke aand, en tot my verbasing het ek besef dat ek 'n yskas vol tjops en wors en allerande snitte van skaap en bees het, maar niks hoender of vis nie.

As iemand my moes vra hoe gereeld ek vis en hoender eet sou ek se ten minste een keer 'n week, maar ek besef nou dat ek sal lieg as ek dit se, want daar is dan nie hoender of vis in my huis nie, so hoe eet ek dit dan een keer 'n week, maar die week gaan ek die verandering by die horings pak en begin gesond eet, of miskien volgende week, dat ek net eers plek in die vrieskas maak.

Lekker eet
Potjie.

Friday, August 14, 2009

Verskoning

Ek vra nederig onverskoning vir my afwesigheid gister en vandag, hopenlik sal alles maandag weer normaal wees, en dan sal ek my bes doen om julle weer te vermaak.

Lekker eet
Potjie

Wednesday, August 12, 2009

Braai met Jacj Daniels

Vir al die kere wat ek op 'n sondag oggend wakker geword het, en gewens het daar was die vorige aand so bietjie minder Jack Daniels in die bottel, hier is 'n manier om van 'n kwart koppie ontslae te raak.

Jack Daniel's Braai Sous

1/2 koppie pynappel sap
3 teelepels soyasous
1-1/2 teelepels knoffel poeier
1/4 Koppie Jack Daniel's Whiskey

Smeer die sous oor jou vleis terwyl jy dit braai, en net voor jy dit afhaal smeer die laaste keer aan beide kante.

Lekker eet
potjie

Tuesday, August 11, 2009

Operasie Gesond Eet

Na al die pyn en leiding van fiks word en gesond eet van 'n paar jaar terug is ek weer daar, onfiks en vet, so van vandag af begin operasie gesond eet, maar toemaar ek gaan julle nie elke dag vertel van hoeveel blare ek in geneem het nie, maar as ek 'n lekker maar gesonde resep in die hande kry mag ek dit met julle deel.

So dag een is tuna slaai in plaas van Lucy se geroosterde toebroodjie en skyfies vir middag ete, maar ek moet 'n nota aan myself maak, dat uie in 'n slaai wat gisteraan al gemaak is, en heel nag in 'n toe houer was skerp ruik, miskien moet ek stadig met die uie as ek die slaai gaan werk toe gaan neem.

Dis moeilik vir my om aan kos te dink, en dan aan slaai te moet dink, ek is meer 'n leeu as 'n bok, maar ek sal nou maar of 'n jakkels wees, en die hoenders aanvat, of 'n beer en vis eet, maar passop skapies, ek gaan julle nie heeltemal uitlos nie.

Lekker eet
Potjie.

Friday, August 7, 2009

'n Vis Moet 3 Keer Swem

Gisteraand vra swaer Ferdie vir my, wat is die lekkerste braaivis van 'n geelbek of 'n geelstert. nou iets soos die kan tot familie twiste lei, so ek is maar versigtig om te antwoord.

'n Geelbek en 'n Kabejou is boetie en sussie, as dit nie vir die geel hier by die kop was nie sou ek hulle nie uitmekaar geken het nie, en vir my proe hulle maar eenders, so as jy kabeljou braai kan jy geelbek ook braai.

'n Geelstert se vleis is 'n bietjie droeer, die vet sit alles op die vel, so los die vel aan as jy hom gaan braai, maar dit geld vir alle vis wat jy gaan braai. 'n Geelbek moet nog lekker baie botter kry terwyl jy hom braai, die vleis is dik, en die vet van die vel gaan nie genoeg wees nie, moet nou nie knoffel en suurlemoensap vergeet nie.

Die gesegde gaan dat 'n vis 3 keer moet swem, 1 keer in die see, een keer in botter en een keer in wyn. Dit werk vir my, elke keer.

Lekker eet
Potjie

Thursday, August 6, 2009

Daar's 'n braai op die plaas

'n Hele paar jaar terug het ons 'n huis op 'n plaas gehuur, daar was 'n klomp huise, maar die boonste 4 huise se inwoners was in en uit mekaar se huise, saam geёet, saam gedrink, saam gelag en saam gehuil. Dis was ons, Jayx en Naldie, Francois en Dominique en Clinton en Louise. Vir een of ander rede was die mans altyd voor die vroue by die huis, en dit het my altyd die geleendheid gegee om die mans op te kommandeer vir 'n braai voor die vroue tuis is, dan maak ons groot vuur, as die vroue tuis kom is alles gereel, tot hulle ontsteltenis, ek probeer nou uitwerk hoe ek 5uur vuur gemaak het, en ons het nooit voor 11uur geeet het nie.

Ons paaie het bietjie uitmekaar geloop, maar die week het my ou vriend Jayx my deur facebook opgespoor, hy is nou die enkel pa van drie kinders, sy vrou is op moedersdag vanjaar oorlede aan kanker, ek weet nie wat om te sê nie, wat sê mens, ek wens ons kon tot bo op die kop met die berg fietse ry en die wêrel se probleme oplos, maar hy is in Joburg en ek in die Kaap, maar ou maat ek is daar by jou, en ek weet dat al het daai kinders nie nou 'n ma nie, het hulle die beste enkel pa wat hulle kan hê. Toe ek die nuus oor het ek aan 'n gedig gedink, The Invitation, en dis vir jou Jayx.

The Invitation

It doesn't interest me what you do for a living. I want to know what you ache for, and if you dare to dream of meeting your heart's longing.
It doesn't interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dream, for the adventure of being alive.
It doesn't interest me what planets are squaring your moon. I want to know if you have touched the center of your own sorrow, if you have been opened by life's betrayals or have become shriveled and closed from fear of further pain!I want to know if you can sit with pain, mine or your own, without moving to hide it or fade it, or fix it.
I want to know if you can be with joy, mine or your own, if you can dance with wildness and let the ecstasy fill you to the tips of your fingers and toes without cautioning us to be careful, to be realistic, to remember the limitations of being human.
It doesn't interest me if the story you are telling me is true. I want to know if you can disappoint another to be true to yourself; if you can bear the accusation of betrayal and not betray your own soul; if you can be faithlessand therefore trustworthy.
I want to know if you can see beauty even when it's not pretty, every day,and if you can source your own life from its presence.
I want to know if you can live with failure, yours and mine, and still stand on the edge of the lake and shout to the silver of the full moon, “Yes!”
It doesn't interest me to know where you live or how much money you have. I want to know if you can get up, after the night of grief and despair, weary and bruised to the bone, and do what needs to be done to feed the children.
It doesn't interest me who you know or how you came to be here. I want to know if you will stand in the center of the fire with me and not shrink back.
It doesn't interest me where or what or with whom you have studied. I want to know what sustains you, from the inside, when all else falls away.
I want to know if you can be alone with yourself and if you truly like the company you keep in the empty moments.


byOriah Mountain Dreamercopyright © 1999 by Oriah Mountain Dreamer.


Lekker eet
Potjie

Wednesday, August 5, 2009

Hoendersop vir die sieke

Toe ek vanoggend wakker word en elke spier in my lyf voel of 'n trein oor my gery het toe dink ek, die lyf kort hoendersop, eenkeer 'n winter dan gee jou lyf mons maar in, al is dit net om vir hoendersop te vra.

So hier is 'n hoendersop resep wat iemand vir my gestuur het, ek hoop nie daar is enige kopie reg of iets op die resep nie.


'n Halwe hoender
200 g rooilensies
2 uie, fyn gekap
5 ml vars gemaalde swartpeper
5 ml fyn komyn
5 ml fyn koljander
5 ml fyn kardemon
2 ml borrie
2 knoffelhuisies, gekneus
5 ml paprika
15 ml koekmeelblom
15 ml lemoensap
15 ml suurlemoensapsout na smaak

Maak 'n kastrol half vol met water en plaas die hoender, lensies en die helfte van die ui daarin. Voeg die speserye by, bedek dit en laat dit prut dit totdat die hoender en lensies sag is. Ontbeen die hoender en sny die vleis fyn. Smelt die botter en braai die oorblywende ui en die knoffel daarin tot sag en deurskynend. Roer die paprika en koekmeelblom by. Voeg die pasta by die sop en roer dit deur. Voeg die sap en die sout by en dien die sop warm op.

Hoop dit help teen die lyfseer
Lekker eet
Potjie

Tuesday, August 4, 2009

3 Pikkewyne watter een is joune?

Aangesien ons nou die afgelope twee dae oor vis praat, kom ons praat oor pikkewyne, en nee ons gaan dit nie eet nie, ons het almal se hulp nodig om hulle te red!

Hieronder is 'n sms-lyn wat sanncob het waarna jy kan sms, die sms kos R10.00, en dit is genoeg om een pikkewyn vir een dag te voed.

Vir minder as 'n brood en melk kan elkeen help, sms "save" na 39991


Potjie

Pap Snoek

Om oor snoek te praat en nie oor pap snoek te praat nie, is om jou kop soos 'n volstruis onder die sand te steek as hy iets nie wil sien nie. Pap snoek is die nare werklikheid van die snoek wereld.

Manne wat snoek vang vir 'n lewe verskil oor hoekom snoek pap is of word, hulle verskil ook hoe om 'n pap snoek uit te ken so ons wat nou en dan snoek koop gaan foute maak en elke nou en dan met 'n pap snoek opeindig.

Die verduideliking wat vir my die meeste sin maak, is dat snoek pap uit die water uit kom, en self die manne wat hieroor saam stem verskil oor hoekom een snoek pap is, en 'n ander nie wat beide op die selfde tyd gevang is , en op dieselfde manier geberg is. Die een verduideliking is dat hoe langer met 'n vis gespook is voor dit uit die water uit kom, hoe groter is die kans dat dit pap gaan wees a.g.v. die suur wat opbou in sy lyf terwyl dit spook.

Wat gemaak met 'n pap snoek, jy kan hom goed sout en ophang om die ekstra vog uit te trek, en kyk of die vleis opferm, of jy kan bloot sout snoek maak van dit, of jy kan dit weggooi, alles gaan afhang van hoe pap die snoek is, onthou pap snoek en vrot snoek is nie dieselfde ding nie.

Lekker eet
Potjie

Monday, August 3, 2009

Die Maande Sonder die R'e

Die maande sonder die r'e is snoek maande, van Mei tot Augustus is wanneer die groot snoeke uit kom, wanneer die manne wat die snoek langs die pad vashou hulle hande bo hulle koppe moet hou, sodat die koppe nie grondraak nie. As jy een keer 'n winter snoek gebraai het, gaan jy maar neus optrekkerig wees vir die somer se maar snoekies.

Oor snoek braai sal daar soos oor politiek en rugby altyd gestry word, maar ek braai hom soos ek met dit groot geword het, suurlemoen, appelkooskonfyt en knoffel word vir 'n sous gebruik, vooraf word die snoek met sout en peper bestrooi, en die vis word vleiskant onder toe op die kole geplaas, die sous word eers begin gebruik na die vis die eerste keer omgedraai is, en braai die ou asseblief bietjie stadiger as jou steak, die meeste van die braai word op die vel kant gedoen.

Onthou net voor jy begin sout gooi om te kyk of die man daar by die snoek bakkie nie klaar sout opgegooi het nie, as hy het, spoel die sout af, en wees dan versigtig met die sout, anders gaan dit salpeter wees.

Het ek jou hoor vra oor of jy moet tinfoil onder die vis sit? luister nou mooi, ons is besig om vis te braai, nie te bak nie, en dis die laaste keer wat ek oor die nonsens praat.
Lekker eet
Potjie